Ai alimentat cu benzina in loc de motorina? Ce e de facut?

Desi tindem sa credem ca alimentarea cu un combustibil gresit este o greseala mai degraba intalnita in randul incepatorilor, chiar si cei experimentati o pot pati; intr-un moment de neatentie, benzina pusa in rezervorul unei masini diesel aduce un soc. Totusi exista si rezolvare.

NU porni motorul imediat dupa

Iti trec prin cap o suta de idei, faptul ca vei avea nevoie de ceva piese, cauti deja magazinul potrivit – cauta online, este mai simplu si aici o recomandare este ComNico. Orice ar fi, nu porni motorul imediat dupa. Explicatia este una simpla: benzina nu are proprietatile pe care le are motorina. Ajunsa in sistem, aceasta va afecta mai ales injectoarele de presiune si mai apoi componentele motorului.

Ce poti sa faci? Sa impingi masina de la pompa, dar nu sa nu pornesti motorul!

Tracteaza masina

Specialistii spun ca nu este de folos nici amestecul diluat de benzina cu motorina – sa umpli in continuare rezervorul cu tipul de combustibil corect, pana cand faci plinul. Desi unii spun ca asa ar fi trecut peste situatie, asta nu iti garanteaza ca masina nu se va opri, defecta si ramai efectiv tras pe dreapta. Sub o forma sau alta trebuie sa scoti benzina din sistem, dar fortand motorul nu este varianta indicata.

Asadar mai bine alegi varianta de a tracta masina. Tine cont, chiar daca motorul porneste pe moment, riscul de a produce paguba la partea de componente este mare. Asadar ca solutie ramane sa duci masina in service.

Concret, va fi necesara golirea rezervorului. Mecanicii vor schimba si filtrul de combustibil, vor demonta, curata si remonta toate piesele. O astfel de operatiune dureaza aproximativ 2 ore. Rezultatul va fi unul bun, in conditiile in care nu ai pornit motorul si deci nu ai provocat daune majore acestuia.

Ce defectiuni pot sa apara la un motor diesel alimentat cu benzina

Intr-o astfel de situatie, probabil in prima faza motorul porneste. Dureaza ceva timp pana cand benzina adaugata va ajunge in instalatie pana la motor si pana sa provoace daunele. Injectoarele vor avea cel mai mult de suferit, pompa de inalta presiune si pompa de injectie.

Pentru consumabilele necesare, fie ca vorbim despre piese auto Citroen sau despre piese pentru Ford, Fiat, Skoda, Mazda ComNico este sursa recomandata.

Achizitiile necesare pot fi realizate online, in functie de tipul masinii, cu filtrul rapid de cautare. Preturile sunt dintre cele mai competitive, motiv pentru care vei dori cel mai probabil sa cumperi ce este necesar pe cont propriu. Verifica disponibilitatea pieselor de interes, in cadrul paginii comnico.ro.