Cada cu hidromasaj – o metoda placuta de a schimba starea de dispozitie

Evolutia tehnologiei ne-a adus numeroase beneficii, printre care si schimbarea starii de spirit cu ajutorul unor dispozitive. Noile aparaturi ne pun la dispozitie sisteme care sa ne relaxeze, sa ofere un aer rafinat si in acelasi timp sa ne aflam in propria casa. Printre aceste aparaturi se numara si cada hidromasaj.

Hidromasajul a aparut cu mult timp in urma, in anul 1936 si era destinat pacientilor cu afectiuni grave pentru a se recupera intr-un timp mai scurt. Prin fluxul de apa si oxigen, hidromasajul este benefic pentru starea de sanatate, astfel imbunatatind-o.

In zilele noastre, stresul cotidian este principalul factor negativ din vietile noastre si pare sa-si puna amprenta din ce in ce mai mult pe starea de sanatate. In acest caz, o cada cu hidromasaj in propria baie este metoda cea mai placuta de a schimba starea de dispozitie.

Pe langa beneficiile asupra sanatatii, o cada cu hidromasaj avantajeaza si pierderea greutatii si eliminarea celulitei. Acestea aspecte se datoreaza tot factorului numit stres, asadar oboseala si stresul sunt eliminate, iar insomniile sunt reduse. Prin intensitatea fluxurilor de apa calda, hidromasajul este mult mai puternic decat masajul traditional.

Elasticitatea pielii se imbunatateste considerabil, toxinele din organism sunt eliminate, iar simptomele dureroase scad. O cada cu hidromasaj este ideala in combaterea unor boli precum cele locomotorii, varicele, reumatism, boli la nivelul sistemului nervos, recuperari dupa fracturi si rupturi musculare, imbunatateste somnul si elimina insomnia, pielea lasata si celulita vor disparea, iar oboseala cronica nu va mai fi o problema.

Datorita intensitatii jeturilor de apa, durerile din zona lombara vor fi ameliorate. De asemenea, prin utilizarea unei cade cu hidromasaj circulatia sangelui se imbunatateste.

Este cunoscut faptul ca in talpa avem mai multe puncte de presiune care prin masaj favorizeaza disparitia unor boli sau le previn. Jeturile de hidromasaj lucreaza si in aceste puncte, permitand corpului sa se relaxeze total. Jeturile de apa pot fi reglate, puteti porni de la o viteza mica, pana la una maxima pentru relaxarea muschilor.

Cada cu hidromasaj se alege in functie de caracteristici, constructie, buget si aspect. Constructia acesteia include materialul din care este fabricata, forma si unde se va monta (pe perete, ingropata, pe colt sau insula), dimensiunea (pentru o persoana sau doua), tipul de jeturi pe care le are (cu jeturi de aer sau hibrida care are atat apa, cat si aer), precum si numarul de duze si dum se pot pozitiona.

O cada cu hidromasaj nu schimba doar aspectul baii, cat si starea de sanatate a celor ce o folosesc. Anxietatea ne poate provoca probleme destul de grave si de cele mai multe ori avem nevoie de o pauza de la tot, astfel ne refugiem intr-o cada obisnuita si instant starea de spirit se schimba.

Daca intr-o cada obisnuita corpul se relaxeaza foarte mult, o cada cu hidromasaj face minuni la nivelul creierului cat si la cel al fizicului. Acest tip de relaxare al mintii si al corpului se poate petrece in propria baie, asadar nu necesita deplasarea la un centru de SPA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *