Ce este nou în WordPress versiunea 2.9

WordPress version 2.9 “Carmen”, versiune denumită aşa în onoarea cântăreţei de jazz Carmen McRae, deşi sincer nu înţeleg ce legătură poate avea un artist cu un soft… dar să trecem la subiect.
Modificari sunt foarte multe fata de 2.8.6, cele mai importante:

1. Undo/”trash” – Posibilitatea de a face sa reapară (din mormânt) un post sau comentariu şters. S-a eliminat întrebarea plictisitoare “Eşti sigur că vrei să ştergi…”

2. Image editor încorporat – Operaţiuni precum crop, edit, rotate, flip, resize vor putea fi făcute din wp-admin.

3. Batch plugin update and compatibility checking – Posibilitatea de a face upgrade la mai multe pluginuri deodată în timp ce compatibilitatea cu versiunea de wp se verifică automat.

4. Video embed simplificat – este suficient trecerea linkului materialului video şi codul de embed apare ca prin farmec!
Suport Oembed pentru: YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Hulu, Viddler, Qik, Revision3, Scribd, Google Video, Photobucket, PollDaddy, and WordPress.tv, în versiunile viitoare mai multe optiuni.

Upgrade-ul în sine înseamnă mult mai multe probleme (pur tehnice) rezolvate, lista completă poate fi văzută la wordpress.org/development/wordpress-2-9, şi perfect logic, numele tuturor contributorilor care prin efortul lor comun ne servesc pe tavă un wordpress mai bun şi free.