Ce inseamna un telefon reconditionat?

Atunci cand ai nevoie de un telefon nou, de cele mai multe ori te uiti la modele mai nou lansate, mai performante, cu functii mai bune decat cel pe care deja il ai. Doar ca telefoanele mai nou lansate sunt mult mai scumpe si nu este recomandat sa cumperi un telefon la lansare pentru ca pretul este urias si el oricum va scadea pe masura ce trece timpul.

Dar daca vrei sa iti cumperi un telefon care are pretul prea mare si nu ti-l permiti, poti sa optezi pentru a-l cumpara reconditionat, pentru ca vei beneficia de o reducere in jur de 200-300 de lei. Doar ca multe persoane se tem sa abordeze aceasta optiune pentru ca au impresia ca in cutie se va afla un telefon spart sau stricat. Pentru a lamuri ce presupune un telefon reconditionat, in randurile de mai jos voi explica ce inseamna acesta. 

In depozitul unei firme de retail ajung multe loturi cu diverse produse. In cazul telefoanelor, trebuie ca un angajat sau un tehnician sa desfaca o cutie si sa testeze telefonul, pentru a se asigura ca functioneaza. Daca telefonul acela functioneaza inseamna ca lotul este bun. Dar daca acel telefon prezinta chiar si o mica problema, lotul este trimis inapoi, pentru ca nu se poate expune, scoate la vanzare un telefon stricat.

Daca lotul este in regula, telefonul care a fost testat nu se poate scoate la vanzare cu pretul celorlalte modele care nu au fost testate si de aceea telefonul testat beneficiaza de o reducere de vreo 200-300 de lei fata de pretul modelelor nedesfacute, netestate.

Asa ca, daca vrei sa iti cumperi un Iphone X, de exemplu, doar ca pretul este prea mare pentru bugetul tau, dar il gasesti reconditionat si se incadreaza in bugetul tau, ar fi bine sa il cumperi, pentru ca el nu va fi spart, astfel incat sa fie nevoie de o inlocuire a display-ului la Iphone X. Acest lucru este imposibil, pentru ca daca telefonul ar fi fost spart sau zgariat, lotul intreg s-ar fi trimis inapoi, inclusiv telefonul testat. 

Deci, un telefon reconditionat inseamna un telefon testat de catre un angajat cu scopul de a verifica functionalitatea intregului lot. Pentru ca telefonul a fost testat, acesta se va scoate cu un pret mai mic decat celelalte modele. Pe stoc nu se gasesc mereu telefoane reconditionate, dar cand vezi ca este modelul pe care ti-l doresti in stoc, ar trebui sa profiti de ocazie sa il cumperi.

Pentru a concluziona, telefonul reconditionat beneficiaza de o reducere de aproximativ 200-300 de lei pentru ca a fost testat de catre un angajat pentru a vedea daca lotul are probleme sau nu. Fiind testat telefonul, se va scoate la vanzare cu o reducere. Asa ca, un telefon reconditionat nu inseamna un telefon stricat sau spart, ci doar un telefon testat.