Ce isi doresc sa stie oamenii despre implanturile dentare?

Din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre implanturi dentare Cluj, deoarece isi doresc sa inlocuiasca dintii lipsa. Ei bine, oamenii au insa o multime de curiozitati in legatura cu implanturile dentare, asa ca haideti sa vedem despre ce este vorba.

Trebuie sa inlocuiti toti sau mai multi dinti pierduti? 

Toate-pe-patru implanturi dentare poate fi o optiune buna pentru tine. Podurile implantate cu arc fixe, sau uneori numite all-on-four, pot fi o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor pentru dintii lipsa, deoarece necesita mai putine implanturi in maxilar decat metodele traditionale.

Ele pot fi, de asemenea, o mare alternativa la protezele amovibile conventionale. Procedura implantului dentar pe toata lungimea dentara ofera un set de dinti cu aspect natural, cu o punte retinuta superioara si / sau inferioara, care nu poate fi detasata, pentru a restabili un zambet nou si complet.

Programati o consultare pentru a afla daca toate cele patru implanturi sunt potrivite pentru dvs.

Cat timp vor dura implanturile mele?

Implanturile dentare dureaza in mod obisnuit foarte mult timp sau pot rezista toata viata cu o buna ingrijire la domiciliu si verificari profesionale de rutina in cabinetul stomatologic.

La fel ca dintii naturali, pentru implanturile dentare si pentru restaurarile lor de sprijin sunt necesare igiena orala buna, folosirea atei dentare si periajul. Vizitele regulate la furnizorul de servicii dentare pentru intretinere sunt esentiale pentru monitorizarea sanatatii implanturilor dentare si a restaurarilor conectate.

Implanturile dentare necesita ingrijire si intretinere speciala?

Ingrijirea si intretinerea implantului dentar este similara cu modul in care medicul dentist va recomanda sa va curatati dintii naturali. In functie de tipul de proteza dentara, este posibil sa aveti nevoie de cateva complimente suplimentare pentru ingrijirea orala pentru a va mentine cel mai bine munca dentara.

Ingrijirea tipica pentru implanturile dentare include curatarea dentara obisnuita si ingrijirea buna la domiciliu, care include periajul, folosirea atei dentare si clatirea cu apa de gura. Unele proteze complexe de implant dentar pot necesita utilizarea unor accesorii cum ar fi un Waterpik, atela dentara speciala sau perii mici proiectate pentru a curata in spatii stramte.

Exista riscuri pentru obtinerea implanturilor dentare?

Cele mai multe proceduri de implant dentar implica de la risc minim si pana la nici un risc, au avantajul ca sunt sigure si implica un proces relativ confortabil. Probleme de sanatate semnificative, cum ar fi diabetul necontrolat, tensiunea arteriala necontrolata sau probleme grave ale inimii, pot necesita consultarea medicului dumneavoastra inainte de terapia cu implant dentar.

Daca ati avut dinti extrasi fara complicatii, nu ar trebui sa aveti probleme cu implanturile dentare. Dentistul dvs. va examina toate riscurile asociate cu nevoile specifice de ingrijire a implantului dentar.

Cum stiu ca implanturile sunt potrivite pentru mine?

Cel mai bun mod de a sti daca implanturile dentare sunt optiunea potrivita de tratament este de a consulta un specialist in ingrijirea dentara.

In timpul consultatiei, furnizorul de ingrijire dentara va aduna un istoric medical, istoricul stomatologic si starea actuala de sanatate orala. Se recomanda discutarea nevoilor si preocuparilor cu medicul dentist, cum ar fi un dentist general sau un prosthodontist, ca parte a procesului de planificare a tratamentului.