Ce sa faci daca pierzi trafic pe site dupa migrarea HTTP-HTTPS

Ati pierdut traficul dupa ce ati migrat la HTTPS? Iata cum putem remedia asta. Vrei un ghid optimizare seo pentru incepatori? Intra pe DanBradu.com si vei gasi toate informatiile.

Ce se intampla daca va mutati site-ul web HTTP pe un domeniu HTTPS? Merita sa mutati un site de informatii (un blog de exemplu) pe HTTPS? Acestea au fost cateva din intrebarile pe care le-am intalnit anul trecut, cand HTTPS a devenit foarte comun. Daca ne uitam la tendinta actuala, vom vedea si de ce este o idee buna ca site-urile noastre sa utilizeze HTTPS.  Mai ales ca, atunci cand incepeti un nou site si implementati HTTPS, lucrurile sunt usoare.

Cu toate acestea, atunci cand mutati un site existent / rulat de la HTTP la HTTPS, lucrurile nu sunt atat de simple. Mutarea la HTTPS este intr-adevar o schimbare SEO tehnica mare. Uneori, oamenii fac greseli aici si incep sa-si piarda traficul SEO. Cu toate acestea, se poate evita repede acest lucru daca acestia urmaresc toti pasii potriviti inainte si dupa mutarea site-ului de la HTTP la HTTPS.

Exista cateva instrumente care ne permit sa verificam implementarea SSL adecvata, dar acestea nu sunt orientate spre SEO. Aceste instrumente verifica, de obicei, implementarea certificatelor canonice si SSL, ceea ce nu este suficient atunci cand efectuati un audit SEO dupa mutarea site-ului dvs. in HTTPS.

Deci, care este solutia?

SEMrush, care este cel mai popular instrument SEO, a adaugat recent o caracteristica de audit de implementare HTTPS in feature-ul lor de audit SEO. Asa cum unii dintre voi stiti, SEMrush este cel mai cuprinzator instrument de audit HTTPS SEO, pe care l-am intalnit vreodata.

In acest ghid, va voi impartasi modul in care puteti utiliza acest instrument pentru a verifica daca este ceva in neregula cu implementarea dvs. HTTPS. Daca ati migrat recent site-ul dvs. de pe HTTP la HTTPS si ati observat o scadere a traficului sau daca intentionati sa mutati site-ul in HTTPS in viitor (ceea ce trebuie), acesta este instrumentul pe care ar trebui sa il utilizati. SEMrush este un instrument platit, cu toate acestea, puteti utiliza linkul lor oficial pentru a va inscrie pentru o incercare gratuita de 14 zile (puteti anula abonamentul inainte de 14 zile).

Cum sa utilizati site-ul de implementare HTTPS SEO Audit – Feature-ul de audit SEO

Nota: aceasta caracteristica poate fi utilizata de utilizatorii SEMrush existenti si de utilizatorii noi care se inregistreaza pentru prima data.

Iata ce trebuie sa faceti:

Creati un cont pe SEMrush sau conectati-va la tabloul de bord. Faceti clic pe Proiecte din coloana din stanga. Faceti clic pe > Adaugati un proiect nou si dati proiectului un nume. Faceti clic pe Salvati si pe optiunea “Site Audit”. Aceasta parte este destul de simpla si directa. In functie de dimensiunea site-ului dvs., selectati numarul de pagini pe care doriti sa le accesati cu crawlere. SEMrush va incepe sa acceseze cu crawlere site-ul dvs. si in cateva minute, veti avea raportul pregatit.

Impreuna cu orice probleme HTTPS, SEMrush va afisa toate celelalte probleme SEO prezente pe site-ul dvs. In cazul meu, a durat aproximativ 5 minute pentru a accesa cu crawlere 400 de pagini, asta ca sa va faceti o idee despre viteza acestui tool.  Acum, deschideti raportul generat si pe pagina urmatoare, faceti clic pe fila Implementare HTTPS pentru a gasi toate erorile de implementare HTTPS existente pe site-ul dvs.