Ce se mai intampla in judetul Botosani aflam din trustul de presa Botosaneanul

Pandemia, subiectul principal de pe buzele tuturor oamenilor

Pandemia ne-a schimbat vietile foarte mult. Incepand de la sanatate pana la libertatea de a iesi din casa. Stresul parca predomina peste tot si nu stim incotro ne indreptam. Cert este ca aceasta nesiguranta aduce si frustrare pentru ca multi oameni au renuntat la activitati importante din viata lor, nu mai pot calatori unde isi doresc si nu mai pot sa se relaxeze la un film intr-un cinema. Iar acestea sunt doar cateva dintre schimbarile care au aparut.

Pandemia nu a afectat doar sistemul sanatatii si al turismului, ci si cel educational. Pareri pro si contra despre sistemul hibrid, despre testarea copiilor in scoli si asa mai departe. Oamenii au nevoie sa fie documentati zilnic despre noile reglementari si legi date de catre Guvern pentru a sti ce trebuie sa faca.

In functie de rata de infectare a fiecarui judet si localitate restrictiile difera, iar acestea le putem afla din trusturile de presa locale. Din botosaneanul.ro spre exemplu putem citi ca rata de infectare a municipiului a ajuns la 6,45 cazuri la mia de locuitori si exista posibilitatea  carantinarii.

Botosanenii pot afla din acest trust de presa care sunt noile restrictii, cum se vor desfasura orele din invatamant, unde se va purta masca de protectie si ce unitati se vor inchide de la o anumita ora. Aceste restrictii care urmeaza vor fi aplicate persoanelor nevaccinate si vor afla de aici cu exactitate ce masuri se vor lua.

Situatie ingrijoratoare intr-o comuna din Botosani

Desi municipiul Botosani este in cod rosu, iar restrictiile impuse sunt din ce in ce mai mari, distantarea sociala fiind un factor important ce ar trebui sa fie respectat, 250 de elevi invata inghesuiti in 5 sali de clasa, intr-o scoala din Baranca, in contextul in care in satul apropiat o scoala este parasita, din lipsa de elevi.

In trustul de stiri Botosaneanul citim faptul ca distantarea dintre elevi este imposibil de a fi respectata, iar parintii si profesorii sunt foarte nemultumiti. Paradoxal, in satul vecin exista o scoala modulara ce nu functioneaza pentru ca nu are suficienti elevi. Copiii fac naveta la o scoala din alta localitate.

Primarul din Hudesti a declarat ca pentru acea scoala are nevoie de finantare si nu din bugetul local pentru ca suma este prea mare. Iata ca pentru acest lucru elevii sunt nevoiti sa invete inghesuiti, iar altii sa plece in alte localitati, desi in satul lor exista o scoala mare care nu este renovata.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, dar si despre altele puteti citi din Botosaneanul.ro.

Date de contact:

redactie@martorincomod.ro