Criterii de alegere a ochelarilor de vedere

Fie ca sunt cautate rame ochelari barbati, fie ca sunt cautate ramele pentru femei, criteriile de alegere ale acestora sunt importante. Oricine cumpara o pereche de ochelari doreste sa aiba parte de o experienta placuta, vrea sa faca decizia corecta si vrea sa se simta bine ulterior achizitionarii lor.

Practic, ochelarii de vedere au un rol functional, acela de a putea sa imbunatateasca modul in care cineva vede, dar si un rol estetic, complet subiectiv. De aceea este bine ca aceste criterii sa fie cunoscute si sa fie aplicate in momenul alegerii ochelarilor preferati:

  1. Forma ochelarilor doriti

Primul criteriu este legat de forma lor, de modul in care arata, in care sunt construiti. Se stie ca sunt anumite forme care sunt potrivite pentru forma fetei persoanei care urmeaza sa ii poarte. De aceea se poate tine cont de urmatoarele forme ale fetei: forma ovala, forma rotunda, forma patrata, forma tringhi, forma inima.

Toate acestea au fost astfel denumite studiind dimensiunile barbiei vs fruntii unei persoane. Se ia in calcul si forma obrajilor si daca acestia sunt evidentiati, sau, dimpotriva, daca barbia este cea pregnanta.

In unele situatii fruntea ocupa primul loc. formele ochelarilor trebuie astfel sa se potriveasca vizual cu forma fetei. Ochelarii pot sa fie tip Aviator, Wayfarer, Cat Eye, fara rama in partea de jos, rotunzi sau patrati, etc.

  1. Dioptria necesara pentru ochelari

Este important ca inainte de a comanda o pereche de ochelari, sa se faca un consult oftalmologic si sa se afle dioptria potrivita. Desi se poate sa credeti ca stiti deja dioptria, este bine de tinut cont de faptul ca ea se poate modifica des, in functie de problemele aparute si de evolutia ochilor. De aceea este bine sa refaceti analizele de cate ori mergeti sa cumparati o noua pereche de ochelari.

  1. Calitatea ochelarilor cumparati

Trebuie sa fie verificata structura lor, modul in care sunt construiti. Se poate vedea daca o pereche de ochelari este sau nu de calitate. In timp se poate face o parere si despre rezistenta in ani de zile si se pot citi pareri ale altor clienti inaintea cumpararii.

  1. Situatia sociala in care pot sa fie purtati ochelarii

Este importanta si situatia sociala in care ei sunt purtati. Trebuie luat in calul daca ei sunt cumparati doar pentru ocazii speciale sau sunt pentru un uz zilnic, care este necesar sa fie usor de asortat cu orice imbracaminte. Moda conteaza si ea in procesul de decizie, studiindu-se trendurile, culorile care se poarta si modelele in voga.

Totusi, cel mai important este ca persoana care poarta ochelarii sa se simta bine atunci cand ii pune si cand ii foloseste. Este bine ca ei sa fie atat potriviti formei fetei, cat si stilului personal, acestea imbinandu-se perfect atunci cand persoana se simte in largul sau folosindu-i.

Lensa ofera ochelari de soare si de vedere pentru multiple dorinte. Se pot gasi stiluri diverse pe site, iar pentru a putea sa il accesati, intrati aici: https://lensa.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *