Cum crestem imunitatea corpului

Pentru a creste imunitatea corpului, trebuie mai intai de toate sa intelegem ce este aceasta. Prin cresterea imunitatii se intelege cresterea puterii de aparare a organismului, care este data de o mai buna functionare a unui sistem complex, cu mai multe organe implicate, cu o serie de celule care sunt specializate pentru apararea sanatatii corpului.

De altfel, cand vorbim despre imunitate, putem spune ca vorbim despre un echilibru general al organismului si, in acelasi timp, de un mod de viata sanatos.

Celulele specializate pentru apararea sanatatii sunt cele care fabrica anticorpii, care mai intai sunt nespecifici, dar care dupa 2-3 saptamani iau contactul cu corpul strain si sunt elaborati anticorpii specifici. Acesti anticorpi specifici sunt cei care ne apara de infectii sau de propriile celule modificate, care sunt nesanatoase.

In ultimul timp, au fost elaborate multe reguli si multe tratamente pentru cresterea imunitatii organismului. Cea mai avantajoasa si mai sanatoasa crestere a imunitatii este cea naturala. Aceasta metoda presupune crearea unui stil nou de viata, mult mai sanatos, care trebuie mentinut pentru a avea efectul dorit.

Noul mod de viata pe care dorim sa-l adoptam presupune sa stim cum si ce sa mancam. De aceea, micul dejun este foarte important. Un mic dejun sanatos poate contine alimente usoare, bogate in nutrienti esentiali, pentru redarea energiei corpului si functionarea sistemelor organice.

Mai multe desoperiri in acest domeniu arata ca daca este respectata prima masa a zilei, atunci creste si imunitatea corpului, adica protectia de anumite boli care pot aparea usor. Dintre acestea am putea aminti gripa si raceala. Pot fi consumate si fructele sau chiar shake-uri de slabit facute din fructe. De asemenea, un magazin naturist poate veni oricand in ajutor printr-o gama variata de produse naturiste.

De slabit, pentru ca cei care-si controleaza corect greutatea si sunt in standardele prevazute sunt si sanatosi, iar corpul lor reactioneaza mai bine in tratarea anumitor boli. Majoritatea acestor shake-uri sunt facute din fructe bogate in vitamina C, dar si din fructele de sezon, care se gasesc in acel timp si pot fi folosite in aceste bauturi energizante.

Multi doctori sau nutritionisti care prescriu tratamente pentru o crestere a imunitatii, se bazeaza pe consumul mare de antioxidanti, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica.

Unul din aceste produse, este echinaceea. El poate fi administrat sub orice forma si are efecte benefice asupra organismului, cu o contributie foarte mare in cresterea imunitatii.

Un alt produs natural folosit in cresterea imunitatii este si mierea, care mai este denumita si “aurul galben”, deoarece contine multe vitamine, minerale si aminoacizi, cu efecte benefice in cresterea imunitatii organismului. Acest mod natural de crestere a imunitatii este foarte usor de tinut si respectat, deoarece produsele narturiste sunt usor de gasit, ieftine si gustoase.