Este gresit sa crezi ca porumbeii se pot hrani doar cu graunte si cu grit. Grauntele sunt o sursa excelenta de carbohidrati, de proteine si de fibre, insa nu au aportul necesar de vitamine si minerale sau de microelementi necesari organismului acestor pasari. Pentru a avea pui vigurosi si pentru a se recupera dupa efortul depus in curse este necesar ceva mai mult decat atat.
Nici despre scoicile pisate nu se poate spune ca asigura cele necesare. Crescatorii trebuie sa inteleaga nevoia de a administra vitamine porumbei. De regula acestea sunt oferite in apa sau in mancare. Un porumbel are nevoie de proteine, substante energetice, minerale si vitamine. Ca regula general valabila porumbeii au nevoie de mai multa proteina iarna si in perioada de reproductie.
Ce si cat oferim porumbeilor
Vor fi necesare:
- Minerale sub forma de grit, pudra si microelemente.
- Vitamine dizolvate in apa de baut.
- Vitamine si proteine sub forma de uleiuri ce se pot adauga in mancare. Acestea se impun in perioada de concursuri si cand adultii isi hranesc puiii.
Un alt moment in care porumbeii au nevoie de mai multa proteina decat de obicei se refera la perioada lor de naparlire. Pot fi oferite amestecuri de hrana ce au continut ridicat de proteine, cu 6 tipuri de graunte.
Mancarea de acest gen poate fi cumparata din magazinele de specialitate si aici o recomandare este produsecolumbofile.ro. De regula eticheta unui astfel de produs are inscrise toate detaliile despre continut, in ordinea ingredientelor continute.
Meniu variat
Regula de viata sanatoasa este ca alimentatia sa fie una variata si echilibrata. Un porumbel adult poate trai numai cu grau, se poate dezvolta armonios astfel, insa la efort fizic considerabil nu va fi de ajuns. Astfel, grauntele contin un nivel foarte scazut de calciu si sodiu. Semintele spre exemplu nu contin si vitamina A, complexul de B. Asadar, suplimentele sunt de mare ajutor.
Problema este ca nu se poate spune ca exista o reteta de succes despre ce, cum si cat se poate administra. Crescatorul trebuie insa sa stie ca el isi cunoaste mai bine ca nimeni porumbeii. Va fi atent la cum se manifesta acestia, la cum digera, ce mananca si cum se manifesta zi de zi. Orice schimbare ii va ridica suspiciuni. Spre exemplu cand nu exista nivelul de energie optim se poate observa ca porumbeii nu bat din aripi, nu au interes sa iasa din adapost.
Pentru produse de calitate administrate porumbeilor ehsop-ul produsecolumbofile.ro este o recomandare. Contact: 0773 774 303.