De ce aspecte tinem cont cand alegem patutul pentru copii?

Ca si viitori parinti, principalul nostru interes este ca atunci cand urmeaza sa ne aducem acasa copilul nou-nascut, camera in care acesta va dormi sa fie pregatita pana in cel mai mic detaliu.

Sunt atat de multe aspecte de care tinem cont, decizii de luat, incepand de la culoarea peretilor, mobilier, covor, obiecte de decor si pana la hainute si accesoriile necesare ingrijirii si cresterii copilului. Din acest motiv, majoritatea dintre noi alegem sa le achizitionam din timp, rand pe rand. In caz contrar, intreg procesul va deveni unul stresant.

Oferta pe piata este extrem de diversificata in ceea ce priveste mobilierul pentru camera copilului. Gasim in magazine o multime de piese care mai de care mai utile sau mai decorative.

Exista totusi un produs de care nu ne putem lipsi: patutul pentru copil. Este important ca de la o varsta frageda copilul sa aiba patutul sau, separat de parinti.

Alegerea patutului nu este una usoara!

Avand in vedere faptul ca patutul va fi folosit o perioada de 2 pana la 3 ani, sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand il alegem. Printre acestea amintim:

  • Opteaza pentru un patut nou – multe patuturi vechi nu respecta normele de siguranta UE. In plus, daca folosim un patut la mana a doua, riscam sa intampinam probleme precum: sa nu aiba o buna stabilitate, sa scartaie, sa aiba portiuni unde vopseaua sa fie sarita, sa nu fie finisat bine si multe altele;
  • Sa nu fie spatiu mare intre gratii – daca distanta intre acestea este mai mare de 6.5 cm, riscam ca al nostru copil sa isi prinda intre gratii mana, piciorul sau chiar capul;
  • Stabilitatea este extrem de importanta – il putem proba in magazin sau atunci cand ne este livrat acasa. De asemenea, gratiile trebuie sa fie fixe si sa nu se roteasca, suportul pe care este asezat salteaua sa fie fix. Imbinarile solide si capetele rotunjite sunt alte cateva aspecte de interes;
  • Sa aiba sertare de depozitare – un aspect de luat in vedere, insa nu neaparat necesar. Sertarele ne vor fi utile pentru lenjeria de pat, hainutele si scutecele copilului.

Patuturi de copii pentru toate gusturile de la Pufinas

Daca avem nevoie de un patut pentru copii care sa indeplineasca toate criteriile enuntate anterior, avem posibilitatea de a-l achizitiona din cadrul magazinului online Pufinas.

Pe site-ul oficial regasim o colectie impresionanta de patuturi dedicate copiilor, toate respectand normele de siguranta UE. Putem alege intre diverse modele si culori, menite a satisface si cele mai pretentioase gusturi. De asemenea, la Pufinas viitorii parinti gasesc patuturi pentru orice buget, in functie de investitia pe care doresc sa o faca in acesta.

Pentru a vizualiza toate modelele de patuturi pentru copii, cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul oficial al magazinului. Comenzile poti fi plasate online si sunt livrate la domiciliu printr-o firma de curierat rapid.