De ce sa alegi un mobilier din stejar

Stejarul este un tip de lemn extrem de puternic, capabil sa reziste atacurilor fungice. Folosit in trecut pentru a construi nave maritime, in prezent este folosit in productia mobilierului de calitate.

Este alegerea perfecta pentru persoanele cu un stil de viata activ, deoarece nu se deterioreaza usor si se potriveste atat cu interioarele traditionale cat si cu cele contemporane. Este unul dintre cele mai atractive tipuri de lemn si arata fabulos in orice forma, fie ca vorbim de pat, masa de bucatarie sau de un cabinet.

Exista mai multe tipuri de stejar?

Da, insa numai unele tipuri sunt folosite in productia de mobila stejar. Stejarul natural se aseamana la culoare cu mierea de albine.

Cumparatori aleg mobila din lemn masiv pentru o varietate de motive. Unii il aleg pentru felul in care arata si pentru stil, iar altii pentru durabilitate. Acest tip de stejar este rezistent la zgarieturi, spre deosebire de alte tipuri de lemn masiv. Ingrijirea mobilierului din stejar este foarte simpla, deoarece necesita o lustruire odata la cateva luni. Cel mai important aspect, insa, este frumusetea lui.

Unde gasim mobila de stejar?

Mobilierul din stejar nu este disponibil peste tot, precum piesele de mobilier prefabricate. In mare parte mobila din lemn masiv se face la comanda, iar daca gasim piese deja facute, le gasim doar in magazine speciale.

Cateva lucruri importante de stiut despre stejar

Lemnul de stejar este de asemenea folosit in fabricarea mobilierului de gradina, datorita durabilitatii crescute.

Stejarul englezesc este unul dintre cele mai populare specii de lemn de stejar folosite pentru productia de mobilier de tip european. Acest tip de stejar are o durabilitate crescuta si niste inele luminoase atractive. El face parte din grupul Quercus si poate fi gasit in multe parti din Europa si Africa de Nord.

In timp ce mobilierul din stejar are un cost mai mare decat alte tipuri de mobilier, durabilitatea, functionalitatea, rezistenta si frumusetea sa se ridica la inaltimea investitiei. Nu cumparati niciodata o piesa de mobilier din stejar doar pentru a umple temporar” un colt al unui camere; il cumparati pe termen lung.