Despre .Net si legatura cu C#

Interesul pentru lumea IT este unul in continua crestere, la fel si numarul celor care doresc sa se specializeze pe una dintre ramurile sale. Este unul dintre domeniile cu salarii medii si peste medie, deci motivatia nu dispare in acest sens. Mai ramane insa ca cei doritori de un viitor profesional in aceasta lume sa urmeze o facultate sau un curs prin care sa se specializeze.

Acest din urma aspect insa nu este o problema, dat fiind ca ai la dispozitie acum cursuri de programare C# .Net pe care le poti urma. Cele pe care le organizeaza specialistii FastTrackIT, spre exemplu, sunt destul de accesibile pentru tine, mai ales ca sunt disponibile online, deci nu trebuie sa te deplasezi la un centru de specialitate pentru a invata.

Sa revenim insa la subiectul nostru. Despre .Net si legatura sa cu C# trebuie sa stii destul de multe. Este un framework destul de complex, deci a carui invatare nu va fi cea mai simpla. E nevoie de implicare din partea ta, de perseverenta.

.Net – cum te ajuta acest cadru

Vorbim despre un framework special conceput pentru dezvoltarea software. Este recunoscut pentru ca ajuta la distribuirea si rularea aplicatiilor desktop Windows, respectiv Web.

Mai simplu spus, acesta este o componenta ce insoteste sistemul de operare Windows. A cunoscut o dezvoltare insemnata in ultimii ani.

In orice caz, din anul 2002 acesta nu mai are suport din partea Microsoft pentru ca nu mai este necesar. Fiecare versiune a sa a venit cu imbunatatiri, de altfel si cele care favorizeaza astazi complexitatea pe care o prezinta si eficienta sa.

Despre aceasta componenta trebuie sa stii ca in fapt are la baza biblioteci, compilatoare si alte parti care ajuta ca aplicatiile sa ruleze. Este fara doar si poate o tehnologie performanta, de fapt una care reuneste mai multe tehnologii si totodata limbaje de programare.

Pe langa scopul sau de baza, acesta asigura si portabilitatea dintre device-urile care au Windows-ul ca sistem de operare. De asemenea, permite refolosirea codului in programe – fapt valabil oricare ar fi limbajul de programare folosit.

C# este unul dintre limbajele de programare folosite de aceasta platforma, deci intre cele doua exista o legatura destul de stransa. E sigur foarte stransa cu mediul sau de rulare – bibliotecile pe care le utilizeaza C# sunt definite de arhitectura .Net.

C# si relatia cu .Net

Pentru cei interesati de invatarea unui limbaj de programare prin FastTrackIT, despre C# se poate spune ca este unul relativ simplu, respectiv care cuprinde aproape 80 de cuvinte cheie, alaturi de 15 tipuri predefinite.

Pentru cei care cat de cat au cunostinte legat de acest domeniu, C# este in legatura directa cu Java, respectiv cu C, C++. Despre acestea ar trebui sa se stie deja ca sunt limbajele de programare cele mai cunoscute la nivel mondial.

Sa ofer mai multe detalii aici ar fi doar o pierdere de timp. Daca stii ca vrei sa ai un viitor profesional in acest domeniu, vezi aici toate cursurile IT de la Fasttrackit.org, analizeaza optiunile si ia o decizie care sa fie in favoarea ta.