Dezvoltarea copilului – favorizata de jucariile potrivite

Tovarasul nelipsit al copilariei, astfel poate fi numita o jucarie si mai ales cea preferata de micuti. Incepand de la cea mai frageda varsta si pana in momentul in care trece la statutul de adolescent, copilul va manifesta interes fata de tot felul de jucarii.

La inceput mai simple si apoi tot mai complexe, acestea reprezinta o necesitate si un stimulent important vizavi de dezvoltarea sanatoasa a copilului.

In calitatea de parinte, trebuie sa realizezi o documentare serioasa privitor la ce jucarii e mai potrivit a achizitiona in functie de varsta copilului, de functiile pe care si le dezvolta acesta, dar si de preferintele sale.

Jucaria potrivita pentru copil in functie de criterii diverse

Daca vei accesa un magazin specializat in articole pentru copii, vizand si categoria jucariilor, cum este Nichiduta.ro, vei vedea ca produsele sunt pentru diverse categorii de varsta.

Spre exemplu, pana la un an, atentia celor mici este cucerita de biberon, o zornaitoare pentru tine, banala, printre astfel de lucruri. Iata ca poti avea in vedere pentru copilul tau astfel de obiecte, viu colorate, ce produc sunete placute, stralucitoare, intrucat il atrage si va ajuta la stimularea miscarilor acestuia, precum si la orientarea sa.

Desigur, deja interesul pentru jucarii va fi altul dupa varsta de 1 an. Va dori sa exploreze lucruri noi. I se va parea interesant patutul. Poti avea in vedere accesorizarea acestuia cu jucarii de tipul zornaitoarelor, a plusatelor colorate, reprezentand un mijloc de stimulare psihica. Gasesti la Nichiduta astfel de articole, calitative, la costuri rezonabile, dintre care poti alege.

Urmeaza perioada in care copilul va invata sa isi perfectioneze miscarea corpului. Va invata sa mearga, sa se catare, sa mearga catelus, sa sara.

Din nou jucariile sunt importante, adecvate pentru a incuraja astfel de activitati. Pentru aceasta categorie de varsta, in acest stadiu de dezvoltare, Nichiduta a pregatit numeroase jucarii – camioane, masinute pentru baietei si diverse articole interesante pentru fetite.

Cert este un lucru, cu cat inainteaza in varsta, copilul va fi interesat mereu de altceva. Asadar, diversificarea este o necesitate de realizat. Curiozitatea copilului trebuie satisfacuta cu jucarii pe masura.

Spre exemplu, de mare ajutor in perfectionarea gesturilor de prindere, respectiv privind precizia miscarilor, sunt acele jucarii de constructie. Acestea pot fi si simple mai ales la inceput. Si cuburile de joc sunt o alegere inspirata.

Intotdeauna trebuie urmarit nivelul de siguranta pe care jucariile achizitionate il pot asigura. Nichiduta.ro se asigura ca cele comercializate se incadreaza si respecta normele de siguranta ce se impun.

De altfel, gasesti pe site-ul lor produse care vin alaturi de specificatii exacte ale materialelor din care sunt realizate, astfel incat sa fii informat, sa stii ce cumperi. In principiu, jucariile pentru grupele foarte mici si mici de varsta sunt cele care nu prezinta in compozitie substante periculoase, care ar putea cauza alergii sau accidente copiilor.

Alege jucariile potrivite copilului tau de la Nichiduta si ofera-i acestuia ajutorul necesar pentru o crestere sanatoasa, pentru o dezvoltare armonioasa a functiilor congnitive si nu numai.