Donarea de sange

Dupa ce procesul de screening este complet, vei merge in alta zona pentru a dona sange. Acolo, un garou va fi plasat pe brat, astfel incat vena sa se umple, ceea ce face mai usor de plasat acul in sange. Pielea ta va fi curatate cu grija inainte de a introduce acul in vena. Sangele tau va curge prin tub intr-o punga de colectare. Vi se poate cere sa stoarceti o cantitate mica pentru a ajuta procesul.

Prima parte a sangelui colectat este plasat in tuburi pentru efectuarea de teste. Aceasta testare va determina tipul de sange, precum si depistarea HIV, hepatita B si C, virusul West Nile si alte boli infectioase. Tot sangele care ajunge sa fie donat trece prin aceasta testare. Acest lucru dureaza de obicei aproximativ 10 minute.

Dupa colectare, acul va fi eliminat si bratul tau va fi bandajat. Este important sa stai asezat pentru o perioada scurta de timp inainte de a pleca, dupa donare putand sa fiti putin ametiti.

Te poti delecta cu o gustare delicioasa, disponibila la centru, pentru a reincepe procesul de rehidratare fluid. In restul zilei, bea o multime de lichid pentru a inlocui sangele pierdut prin donare. Fluidul pierdut se inlocuieste in urmatoarele 24 de ore. Puteti dona sange din nou in 8 saptamani.