Masajul, aproape o rutina pentru doritori

Masajul este benefic oricui. De-a lungul timpului a fost o terapie indicata pentru orice varsta si independent de starea de sanatate. Are ca scop recuperarea medicala, detensionarea muschilor, relaxarea sau poate chiar stimularea simturilor. Cu totii putem fi de acord ca indiferent despre ce tip de masaj vorbim exista numai beneficii.

De la stil rudimentar la solutii moderne

Masajul a fost la inceput o cale simpla de a calma durerile. Miscarile circulare pe orice zona a corpului parea sa faca pe oricine sa se simta mai bine. Secretul de fapt consta in faptul ca stimula fie circulatia sanguina, fie chiar digestia spre exemplu sau calma un muschi incordat.

In timp, tehnicile au devenit tot mai evoluate si astfel s-a ajuns ca masajul sa fie si parte din rutina cosmetica. Se recomanda masajele pentru aplicarea cremelor, pentru o mai buna absorbtie a acestora in piele. Se recomanda masajele cu miscari ferme si mai dure pentru a stimula cat mai mult si a „lucra” cat mai profund pielea, pentru a elimina celulita.

Cert este ca masajele au tot felul de variante. Exista si cel erotic, un altfel de masaj. Desi avem tendinta sa credem ca masajele sunt pentru barbati, de fapt un salon masaj erotic sector 6 spre exemplu dispune de un astfel de serviciu destinat cuplurilor. Suna indraznet si desigur ca si asa este. Presupune ca maseuzele sa ofere masaj stimulant pentru ambii parteneri, in acelasi timp.

A devenit si o maniera de o oferi exclusivitate, de a combina tehnici si avantaje. Indiscutabil ca un masaj erotic este preferat si pentru beneficiile masajului in sine, combinate cu ce presupune partea erotica. Vei intelege mai bine ce inseamna asta cand vei descoperi Masaj Club.

Masajele potrivite la orice varsta

In cazul copiilor se recomanda masajul aproape de fiecare data dupa dus. Acesta va ajuta la aplicarea corecta a produselor dermatocosmetice, daca este cazul. De asemenea, in primul an de viata se recomanda o rutina a masajului pentru a ajuta la dezvoltarea corecta a bebelusului, pentru a stimula postura sa corecta, mai ales ca este in faza de crestere.

Pentru adulti se recomanda orice tip de masaj, atat timp cat acesta este adaptat nevoilor. Fie ca este vorba de cel prin vibratii, tapotament, miscari clasice circulare sau prin batai usoare important este ca senzatia celui care se bucura de experienta sa fie una placuta.

La capitolul seniori masajele pot fi cele ce tin cont de nevoia de mobilitate, stimuland asadar, ajutand cu durerile de spate sau de articulatii, printre cele mai frecvent intalnite.

Daca ne raportam la stilul de viata actuala ne dam seama ca masajele sunt oricand benefice. Acestea vin mai ales ca o necesitate in ceea ce priveste starea de bine ce vine ca urmare a unui masaj.

Poate ajuta in lupta cu stresul, durerile de orice fel si postura gresita adoptata atunci cand muncim la laptop. Poate fi deopotriva o abordare mai buna decat medicamentele de durere, stimuleaza starea de bine si un somn mai odihnitor. Nu crezi ca ai putea face o rutina din experienta masajului?