Meeting Impotriva Taxei Auto

Nesimtitii care-si bat joc de noi au triplat taxa auto. Nu era destul ca aveau de gand sa o tripleze pe 15 decembrie, au facut-o mai devreme chiar, pentru a nu avea timp cei cu masini aduse sa o plateasca inainte de acea data.

Asa ca se incearca un meeting pe 13 Decembrie

Acum 7 luni am cumparat masina noua prin leasing (preferand sa dau 4 ani bani in rate) pentru ca ma costa vreo 2000 de euro taxa daca o aduceam din Germania. Si sa iau masina “veche” si sa mai si platesc taxa asta, era o afacere proasta pentru mine. Asa ca am luat noua si taxa de prima inmatriculare a fost 140 de euro. Adica suportabil.

Acum se revine la ce a fost pana la 1 iulie. E neplacut ca s-a facut smecheria asta inainte de data specificata initial, deci nu e chiar oK. In rest insa mi se pare normal sa se incerce descurajarea aducerii tuturor jegurilor de dincolo. Oricat de bine isi intretin nemtii masinile, una din 1980 are aproape 30 de ani oricum o invarti.

Culmea este ca majoritatea celor atinsi de taxa asta sunt cei care doreau masini cu 1500-2000 de euro, vechi si clar mai poluante decat masina mea fabricatie 2008, la zi cu toate filtrele si euro 4.

Sa vedem ce reusesc sa rezolve “revolutionarii”, dar nu prea am incredere ca ai nostri conducatori vor da prea multe cepe degerate pentru efortul lor.

Au mai smecherit o chestie si au reusit din nou sa isi atinga interesele ..

1. Romanii cumpara mai mult din afara, astfel scotand bani din tara si implicit saracind tara;
2. Romanii nu au locuri de parcare, nu au loc nici macar sa circule decent, dar vor masini pentru ca sunt prea mari fitele ca sa foloseasca mijloacele de transport in comun;
3. Romanii vor masini ieftine, sub 2000 de euro daca se poate, indiferent de impactul care il au rablele alea asupra mediului si asupra aerului care il respiram.

Taxa asta cam taie macaroana romanilor mentionati mai sus. Se poate sa fie si alte interese la mijloc, desi la prima vedere nu imi pot da seama unde ar fi scaparea, dar taxa asta are efecte pozitive care le vom simti toti. Eu sunt pentru taxa.