Cei care cred ca nu exista locuri ce merita vazute in tara noastra se inseala! Pe langa peisajele unice din zonele montane si frumusetea Marii Negre oricine ar trebui sa cunoasca locurile cu valoare culturala si istorica.
Aceastea sunt reprezentative pentru Romania si reprezinta cartea de vizita a tarii pentru viitorii turisti straini. Nu doar strainii ar trebui sa fie interesati sa cunoasca aceste locuri. Este necasar ca romanii sa cunoasca si sa aprecieze frumusetea si importanta acestor locuri, apoi sa le prezinte si strainilor. In momentul de fata orasul ce reprezinta Romania este Bucuresti, capitala tarii.
Scurt istoric
Orasul Bucuresti a fost fondat de Mircea cel Batran, dar exista o leganda care precizeaza ca bazele orasului au fost puse de Bucur, un oarecare oier. Primul document in care apare orasul Bucuresti dateaza din 1459, pe vremea domniei lui Vlat Tepes.
Orasul Bucuresti este numit capitata Tarii Romanesti in 1659 si de atunci dezvoltarea acestuia este continua, atat din punct de vedere economic, industrial dar si din perspectiva numarului de locuitori. In perioada comunista Bucuresti era numit ,,Micul Paris”.
Pe o harta Bucuresti remarcam multe obiective cu o importanta deosebita.
1. Palatul Parlamentului, cunoscut si sub numele de Casa Poporului, impresioneaza prin dimensiunea si complexitatea constructiei. Cele 1000 de incaperi sunt construite pe 9 etaje.
2. Palatul Victoria, construit in 1937, reprezinta sediul Guvernului si este localizat in estul Pietei Victoria. Pe harta Bucurestiului se regaseste in zona sectorului 1.
3. Muzeul National de istorie
Muzeul are o mare valoare istorica deoarece contine obiecte incepand din perioada preistorica si incheindu-se cu perioada contemporana. Muzeul are o deosebita importanta si din punct de vedere arheologic, datorita patrimoniului bogat. Acesta impresioneaza atar prin dimensiuni, cat si prin elementele pe care le contine.
4. Ateneul Roman
Inscris in lista obiectelor de patrimoniu in 2004, Atenetul Roman arata asemenea unui templu, cu o capacitate de 794 de locuri. Ateneul este situat pe strada Calea Victoriei si cuprinde Filarmonica,, George Enescu”.
5. Arcul de triumf
Situat in sectorul 1, Arcul de trimf aminteste de victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. A fost numit monument istoric in 2010. In incinta acestuia se pot vizita, cu anumite ocazii, patru expozitii de arta si documente istorice.
Bucurestiul este cel mai mare oras din tara, tocmai de aceea chiar si bucurestenii ajung sa fie confuzi cu privire la locatia lor prin anumite parti ale Bucurestiului. Cu alte cuvinte, fiind un oras asa mare, multe persoane au nevoie de o harta Bucuresti precum aceasta pentru a ajunge in anumite locuri.
Bucurestiul fiind cel mai mare oras din tara, numara un total de peste 5300 de strazi, insa in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti se afla doar in jur de 20% din acestea, adica un numar ce depaseste cu putin 300 de strazi.
Avand un numar foarte mare de locuitori, Bucurestiul este totodata si unul din cele mai aglomerate orase. Un fapt interesant pentru orice bucurestean, cat si pentru turisti il reprezinta ideea de a sti situatia traficului, ce zone sunt aglomerate si care sunt mai libere.
Capitala Romaniei este un oras cu o diversitate aparte, in plina evolutie, dar care isi pastreaza totusi aspectele culturale. Este un oras de care orice roman ar trebui sa fie mandru, iar acest lucru ne este relatat si de o emisiune difuzata la nivel mondial de National Geographic, si anume: Orase Inteligente: Bucuresti. Fiind un oras in plina expansiune si totodata principalul centru economic al tarii, Bucurestiul merita statusul de oras inteligent.