Panourile solare – avantaje si dezavantaje

Fie vara, fie iarna, panourile solare sunt o necesitate. De ce? Pai, in primul rand, avand in vedere cate tragedii se petrec in jurul nostru si cat de poluata este atmosfera, nu mai bine am contribui cu totii la purificarea ei printr-o metoda avantajoasa?

Panourile solare nu polueaza, fiind supranumite si surse de energie verde! Acestea sunt de fapt niste dispozitive care utilizeaza radiatia solara pentru a produce energie solara. Cum fac acest lucru? Ei bine, acestea sunt fabricate din materiale speciale, proiectate astfel incat sa poata absorbi eficient lumina si caldura soarelui prin intermediul celulelor prezente in ale lor componente.

Avantajele panourilor solare

Inainte de a achizitiona un pachet complet de panouri solare, precum cele disponibile la Shop Einstal, trebuie sa cunosti beneficiile pe care ti le ofera.

Iata ca in lista de beneficii, pe un loc fruntas, se claseaza reducerea poluarii. Dupa cum am amintit si anterior, panourile solare nu polueaza si sunt o alternativa de incalzire a apei si a aerului ce nu va pieri vreodata. De ce spun asta? Pai panourile solare functioneaza cu energie de la soare, o resursa inepuizabila.

Cheltuielile mici reprezinta un alt avantaj pe care il prezinta panourile solare. Energia solara este gratuita, iar panoul solar este responsabil de captarea razelor solare – nimic care sa implice costuri mari sau ascunse.

Instalarea simpla si rapida este un alt lucru care ar trebui sa fie de interes pentru tine. Pe acoperisul caselor sau pe campurile deschise, in functie de spatiul de care dispui sau de nevoie, pot fi montate panourile solare de la Shop Einstal.

Intretinere usoara, valabila pe o lunga perioada de timp – cam asa ar putea suna continuarea listei de avantaje. Cand vine vorba de panourile solare, lucrurile se schimba total. Nu trebuie sa cureti ceva saptamanal, asa cum se intampla in cazul clasicelor alternative de incalzire. In plus, chiar si atunci cand o piesa se strica, ea poate fi inlocuita extrem de repede.

Dezavantajele panourilor solare

Dupa un sir lung de avantaje, trebuie sa iti prezint si micul pachet de dezavantaje. Nu sunt multe, insa este bine sa le cunosti dinainte.

In primul rand, costurile initiale de achizitie ar putea parea oarecum piperate. Da, panourile solare sunt mult mai scumpe decat caloriferele sau oricare alt sistem de incalzire. Insa, daca e sa gandesti situatia in timp, vei vedea ca tot ce tine de costuri se va amortiza. Practic iti vei scoate o parte din investitie chiar in cateva luni.

Accesoriile extra pentru montaj, atunci cand nu sunt incluse intr-un pachet, ar putea reprezenta un alt dezavantaj. Va trebui sa cauti de unul singur sinele care prezinta dimensiunile potrivite pentru panourile tale solare.

Fii atent la felul in care alegi panourile solare. Expertii de la Shop Einstal te pot ajuta in acest sens. Dimensiunea panourilor solare este variata, la fel si capacitatea de incalzire a apei, respectiv a aerului.

Mai multe detalii despre panourile solare, dar si despre pachetele la oferta, regasesti pe shop-einstal.ro.