Porumbeii ca animale de companie

Porumbeii se gasesc in intreaga lume, cu exceptia insulelor indepartate si reci. Sunt aproximativ 310 specii ca parte a familiei lor. In Africa de Nord, Asia si Europa, puteti gasi un sortiment mai vast de porumbei proveniti din diferite specii.

Porumbeii sunt pasari foarte calme

Nu va vor deranja cu zgomote nedorite cum fac alte pasari. Ei au nevoie doar de un spatiu suficient in care sa se poata misca liber, sa se hraneasca cu boabe si sa bea apa.

Cateva sfaturi pentru incepatori

Desi nu exista nicio limitare a arhitecturii custilor pentru porumbei, este absolut obligatoriu sa pastrati o deschidere care sa le permita sa se miste cu usurinta intr-un spatiu mic, astfel incat pasarile sa se poata reproduce pentru a-si creste numarul. Aici puteti gasi accesorii columbofile pentru a va veni in ajutor.

Cu toate acestea, este foarte important sa va asigurati ca pasarile au libertate atunci cand isi doresc, astfel incat sa poata zbura in voie.

Oricat de departe ar pleca un porumbel, el va sti si isi va dori sa se intoarca inapoi acasa, avand un simt al orientarii foarte ridicat. Unii crescatori elibereaza porumbei albi pentru diferite evenimente din zone departe de casa, iar acestia se intorc in maxim 2 zile acasa.

Ce mananca porumbeii?

Porumbeii pot fi hraniti cu diferite tipuri de alimente. Iata lista cu alimente nutritive pentru porumbei:

Porumb

Se intampla sa fie cea mai buna mancare pentru porumbei. Ei pot digera porumbul foarte usor si este mancarea lor preferata.

Seminte

Porumbeii pot fi hraniti cu seminte de susan, seminte de floarea-soarelui si forme concasate de diferite seminte din diferite fructe si legume.

Mei

Are aceeasi valoare nutritiva ca porumbul si nu ar trebui sa fie mai mult de un sfert din planul alimentar.

Grau

Porumbeii pur si simplu iubesc graul.

Precautii si sfaturi

Acordati intotdeauna o atentie deosebita curateniei, deoarece poate duce la germeni pentru porumbei si pentru oameni. De asemenea, asigurati-va ca le mentineti penele curate pentru a nu avea un impact asupra sanatatii dumneavoastra.

Partea fecala a porumbeilor este corosiva in natura si poate fi principalul motiv pentru distrugere. Cauzeaza probleme in intretinerea structurilor valoroase cum ar fi mobila, parchet sau caroseria auto. Porumbeii poarta multe boli care sunt daunatoare oamenilor. Excrementele constituie, de asemenea, teren de reproducere pentru multi paraziti si boli.

Controlul porumbeilor poate fi realizat in mod eficient prin cautarea unui ajutor profesional. Pericolul porumbeilor salbatici este greu de controlat. Pentru ca, odata ce porumbeii gasesc o locatie potrivita pentru cuiburi, nu sunt descurajati cu nici un fel de masuri temporare.

Pentru porumbeii de casa se pot amenaja locuri speciale unde pot sta si isi pot face nevoile, pentru aceasta vezi oferte de accesorii columbofile pe Produsecolumbofile.ro.