Scopul unei optimizari SEO

Optimizarea motoarelor de cautare (SEO) este fundamentala si esentiala. SEO va ajuta sa va pozitionati site-ul in mod corespunzator pentru a fi gasit in punctele cele mai importante in procesul de informare si vanzare.

Cei mai multi administratori si proprietari de site-uri se intreaba catre ce se orienteaza motoarele de cautare, cum isi pot construi site-urile astfel incat sa satisfaca atat nevoile vizitatorilor cat si a motoarelor de cautare precum Google, Bing si altele. Si cea mai importanta intrebare este cum poate SEO sa ii ajute ca prezenta web sa devina mai profitabila.

Sa sari peste elementele de baza si sa iti consumi tot timpul si banii pe social si “lucruri de lux” este la fel ca si cand ai sari peste spalatul pe dinti si peste dus, dar ti-ai cumpara lenjerie alba si ai purta imbracaminte scumpa.

Scopul fundamental al SEO nu este de a trisa sau “a fenta” motoarele de cautare. Scopul SEO este de a crea o mare experienta utilizatorului si de a comunica motoarelor de cautare intentiile dumneavoastra, astfel incat acestea sa va poata recomanda site-ul pentru cautari relevante.

Site-ul dumneavoastra este ca un tort. Link-urile, cautarile platite si semnalele sociale sunt ca cireasa, dar continutul dumneavoastra, arhitectura informatiilor, sistemul de management al continutului si actul de infrastructura sunt ca zaharul si dau savoarea. Fara acestea, tortul este fara gust, plictisitor, si va ajunge sa fie aruncat in cosul de gunoi. Campanii profesionale de SEO in Romania pot fi facute de e-advertising.

Motoarele de cautare vor sa-si faca treaba si sa ii ajute cat mai mult pe utilizatorii site-urilor sa descopere continutul care este cel mai relevant pentru ceea ce ei cauta. Prin urmare, trebuie sa stiti cum determina ele relevanta. Continutul este determinat de tema care i-a fost data, textul de pe pagina si titlurile si descrierile utilizate.

Performanta este data de rapiditatea site-ului dumneavoastra si are la baza algoritmi care verifica daca functioneaza in mod corespunzator.

De ce optimizarea SEO

Reteaua globala de Internet reprezinta principalul mijloc de promovare al oricarui site, si site-ul respectiv trebuie sa fie promovat cat mai efticient, pentru a  ajunge in primele pozitii. Acesta este un proces mai de durata si ofera rezultate bune pe o perioada mai lunga de timp.

Se pot implementa o serie de proceduri care au scopul de a imbunatati ranking-ul site-ului pe diferite motoare de cautare. Din momentul in care sunt implementate anumite proceduri de optimizare SEO, motoarele de cautare vor face tot felul de indexari si reindexari, de fiecare data cand apar modificari pe site si linkuri noi spre el, si astfel ii vor actualiza in permanenta pozitia in ierarhia realizata de ele.

Cum ar fi normal, este lesne de inteles ca si astfel de servicii de optimizare seo reprezinta tot o afacere (asemenea site-ului dumneavoastra) si, din acest motiv, au si ele costurile lor. Chiar daca par mari la inceput, in momentul achizitionarii unui pachet de optimizare SEO, site-ul dumneavoastra va avea numai de castigat, daca aceasta procedura este facuta de o companie de profil, cu adevarati specialisti in domeniu.

Vizitarea site-ului dumneavoastra de un numar cat mai mare de vizitatori are o importanta majora pentru business-ul pe care il aveti, deoarece numai in acest mod se poate creste traficul pe website-ul respectiv.

Ca o concluzie, faceti optimizarile pe care le doriti asupra site-ului dumneavoastra, dar sa fie whitehat si facute de specialisti, si veti avea cu siguranta numai beneficii financiare.