Semnificatiile florilor

Nu stiu cati dintre noi chiar se gandesc la semnificatia florilor atunci cand le cumpara. Pur si simplu alegem un buchet cat mai frumos si il daruim persoanei in cauza.

Se spune ca limbajul florilor a luat nastere prin secolul XVIII in Turcia, iar cei ce traiau in acea perioada obisnuiau sa transmita o varietate de mesaje prin intermediul buchetelor de flori.

Bineinteles ca daruirea unui buchet de flori reprezinta o cale de apreciere, dragoste sau respect, insa tipul, culoarea lor sau aranjamentul pot avea semnificatii mult mai adanci. De exemplu, majoritatea dintre noi cred ca suntem constienti ca trandafirii rosii semnifica dragostea, in timp ce cei galbeni semnifica gelozia. Dar stiai ca daca trimiti garoafe galbene cuiva ii dai de inteles ca il respingi?

Studiul semnificatiilor florilor se numeste floriografie si ne dezvaluie limbajul secret al primiri si daruirii florilor. In articolul de astazi am alcatuit o mica lista cu cele mai populare flori si semnificatia lor. Poate de-a lungul timpului si datorita societatii care se axeaza pe alte lucruri in ziua de astazi, limbajul florilor si-a mai pierdut din popularitate, insa daca vreti sa oferiti flori cuiva, ar fi bine sa stiti si ce semnifica acele flori.

Aloe – Protectie, vindecare, afectiune

Crizanteme – Bucurie

Garoafe – Afectiune

Trandafiri – Rosii Dragoste, dorinta

Salvie albastra Ma gandesc la tine

Salvie rosie – A mea pentru totdeauna

Lalea Faima, declaratie de iubire

Crini – Puritate

Galbenele – Bucurie

Orhidee – Dragoste, frumusete, rafinament

Viorele – Devotament, loialitate

Zambila – Fertilitate, dragoste constanta

Prin urmare, cred ca sunt mai multe semnificatii in spatele florilor fata de ceea ce stiai. Exista deasemenea si dictionare intregi cu semnificatiile florilor, iar florariile cu o buna reputatie tin cont foarte mult de aranjamentele florale si semnificatiile lor.