Solutii pentru un iPhone stricat

iPhone-urile sunt dispozitive scumpe, de ultima generatie, si este o mare mandrie in zilele noastre sa detii un asemenea telefon, datorita gamei largi de aplicatii de care dispune, precum si nivelului de performanta care nu poate fi comparat cu cel al unui smartphone obisnuit.

Insa, pe cat de interesante si de atractive sunt aceste modele produse de Apple, pe atat sunt de fragile, astfel ca display-ul sau carcasa telefonului se pot sparge doar daca il scapi putin pe jos, mai ales iPhone 8, care foloseste o carcasa de sticla, apasate prea tare butoanele se pot strica astfel incat devin nefunctionale, bateria daca este fortata va inceta sa mai incarce, etc..

Daca citesti acest articol, banuiesc ca ai trecut printr-una dintre aceste situatii, iar acum iPhone-ul tau e deteriorat si nu stii ce sa faci.

Ai trei variante. Prima ar fi sa incerci sa-l duci inapoi la Apple, in baza garantiei, dar daca se dovedeste ca ai fi actionat asupra lui, va trebui sa platesti o multime de bani pentru reparatie, bani din care ai putea foarte bine cumpara un telefon nou, plus ca reparatia dureaza mai mult dimp din cauza programului incarcat sau a lipsei de interes din partea service-ului companiei.

A doua varianta este sa incerci sa-l repari singur, utilizand instrumentele proprii si tutorialele disponibile pe internet, dar aceasta varianta este riscanta intrucat iPhone are un circuit prea complex pentru a fi reparat de catre persoane care nu au cunostiinte asupra modului in care se repara un astfel de telefon, iar telefonul tau ar putea ajunge mai deteriorat decat in momentul in care te-ai apucat de reparatie.

A treia varianta este sa apelezi la un service autorizat de inlocuire sticla iphone 8 plus, pe reparatii iPhone, iar din anumite motive aceasta solutie este mai sigura decat celelalte doua. In primul rand, prin a apela la ajutorul unui service autorizat ai garantia faptului ca personalul este specializat in reparatii iPhone si iti va inapoia telefonul exact asa cum era inainte, daca nu chiar intr-o stare  mai buna.

In plus, nici macar nu trebuie neaparat sa te deplasezi pana in service pentru a avea telefonul reparat intrucat, daca doresti, acestea iti pot trimite un tehnician acasa, sau la locul de munca, astfel incat poti scuti o gramada de timp. Totusi, si aceasta varianta poate fi riscanta in cazul in care nu alegi cu grija locul in care sa-ti duci iPhone-ul.

Varianta unui service obisnuit iese din calcul exact din cauza pe care am mentionat-o mai sus, complexitatea circuitelor unui iPhone, astfel incat exista posibilitatea ca tehnicienii din aceste service-uri sa nu fi lucrat cu un iPhone.

Este de recomandat sa apelezi la sfatul unor rude sau prieteni care au iPhone si au mai fost in situatia de a-l fi reparat, pentru a gasi cea mai buna varianta pentru reparatia telefonului tau. In mediul online, poti gasi multe astfel de companii care ofera reparatii pentru iPhone, dar cel mai bine ar fi sa le verifici in amanunt inainte sa alegi una.