Stil masculin – cum alegi si cum porti camasa traditionala

Barbatii sunt si ei adepti ai stilului traditional. Are farmec, este unic si inedit prin constructia de forme, combinatia de culori si linii. Motivele traditionale au fost in atentia stilistilor si continua sa fie, sunt o arta creativa si merita pusa in evidenta in fel si chip.

O maniera prin care barbatii pot purta camasi traditionale barbatesti este cea clasica, asociata unui costum. Suna prea mult? Desigur ca portul popular este oportun a fi afisat atunci cand se cuvine. In trecut traditia impunea ca aceasta tinuta sa fie aleasa pentru zilele de sarbatoare, la hore si la biserica. Acum insa traditionalul costum se poarta la evenimente tematice si este desigur mai rar intalnit. Iata asadar un motiv pentru care au fost propuse reinterpretari ale acestor tinute.

Camasile stilizate sunt mai abordabile. Acestea presupun broderie minimalista sau un croi mai usor de purtat. In forma traditionala, camasa barbateasca era lunga, trecea de talie si se purta cu brau. Acum insa camasile barbatesti sunt mai relaxate si mai moderne. Asadar, in cadrul magazinului online Ie Nationala se vor gasi camasi de acest gen, pana la talie, mai largi, cu linie decupata la gat si inchidere in snur.

Broderia acestor camasi este fantezia de culoare, prezenta indeosebi pe zona pieptului, la mansete de asemenea. Realizate din panza de bumbac, aceste camasi sunt confortabile la purtare.

Cum alegi o camasa traditionala

Principiile de selectie nu difera aici de cele clasice de alegere ale camasilor. De preferat sa fie marimea corespunzatoare, nu mai mare, nu mai mica. Camasa traditionala trebuie sa fie lejera, nu este cambrata, deci nu scoate in evidenta formele in mod special.

Atentie la deschizatura specifica la gat. Aceasta permite imbracarea camasii, neavand nasturi. Stiti ca ati ales marimea corecta cand manseta cade pe incheietura si nu depaseste palma. In acest fel, manseta iese si ea in evidenta, tinand cont ca de regula este vorba de broderie frumos lucrata.

In cadrul magazinului Ie Nationala marimile disponibile sunt exprimate si in cm, pentru o alegere cat mai exacta.

Cum poate fi purtata o astfel de camasa

Poate ca barbatii nu au la fel de multe optiuni vestimentare traditionale pe care sa le includa in garderoba de zi cu zi. Asadar, profitand de popularitatea camasilor, acestea pot fi purtate cu jeans, pantaloni chino, pantalon clasic, casual sau chiar si elegant. In functie de context, se va adapta tinutei si poate fi purtata cu pantofi eleganti sau cu cei casual, mocasini spre exemplu.

Camasa traditionala poate fi usor de integrat in tinute. Cere doar putina atentie pentru ca totul sa graviteze in jurul ei si sa fie element central. Desigur ca rezultatul merita, fiind vorba de atractia fata de stilul traditional si de armonia de a imbina acest stil cu modernul.

Pentru optiuni inspirate, motive traditionale distincte si specifice diverselor zone ale tarii, magazinul Ie Nationala este o recomandare. In cadrul paginii se vor gasi camasi pentru barbatii care inca stiu sa aprecieze frumosul, precum si optiuni pentru femei sau copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *