Stirile din mediul online – informare sau dezinformare?

Ceva despre care in urma cu cativa ani nici nu se pomenea, astazi este un subiect destul de important pentru romani. Candva obisnuiam sa ne uitam la televizor pentru a afla ce se mai intampla in jurul nostru, in tara sau in afara. Deja stiam ca la ora in care se difuzau stirile trebuia sa fim in fata acestuia pentru a nu pierde nimic nou.

Astazi lucrurile stau destul de diferit in contextul actual, cand evolutia tehnologica a schimbat si modul in care fiecare se informeaza.

Raman valabile si stirile de la TV, insa cei mai multi prefera sa le citeasca in mediul online. Acum pot fi accesate de oriunde. Daca ai la dispozitie un laptop, o tableta sau un telefon cu conexiune la internet, practic nimic nu te poate opri sa citesti stirile de actualitate sau orice te intereseaza sa stii.

De fapt, site-urile de stiri care exista la ora actuala sunt mai multe decat ai tu nevoie. Important este sa stii cum sa le alegi pe cele care iti pot oferi informatii relevante, de actualitate si mai ales care sa bata cu realitatea. Nici nu vrei sa stii cat de multi sunt cei care distribuie stiri false, doar pentru a castiga public, cititori.

Dezinformarea castiga astfel tot mai mult teren, motiv pentru care multi ajung sa se intrebe daca merita sa mai citeasca stirile din mediul online sau ar trebui sa isi faca timp sa revina la vechea metoda de informare – televizorul.

Unde poti citi stiri reale, de actualitate si din domenii variate?

Cred ca e o intrebare la care mai ales cei care obisnuiesc sa rasfoiasca paginile online ale ziarelor virtuale doresc un raspuns. Exista si astfel de site-uri, spre mirarea multora, care furnizeaza informatii verificate, pe care le poti crede.

Momentum.co.ro este o astfel de platforma care aduna stiri din toata tara, dar si de la nivel international. Iti dai seama ca e un loc in care merita sa petreci timpul pentru ca totul este intuitiv, user friendly, deci in avantajul tau.

Intri pe site-ul mentionat si pur si simplu te indrepti catre categoria fata de care manifesti interes. Pentru fiecare stire in parte, specialistii iti pun la dispozitie si alte titluri care trateaza teme similare, care iti pot starni curiozitatea.

Poti accesa platforma daca vrei sa fii informat legat de ceea ce se intampla la nivel politic, economic, dar si pentru a citi stiri tech, din lumea sporturilor, de entertainment, respectiv care cuprind alte domenii de interes pentru tine.

Daca dai peste ceva care chiar ti-a starnit admiratia, spre exemplu sau peste o stire despre care crezi ca ar trebui sa stie si ceilalti, poti folosi butoanele speciale pentru a impartasi si cu altii stirea respectiva.

Momentum cuprinde stiri ce trateaza teme dintre cele mai variate, oferite de site-uri de incredere. Platforma te redirectioneaza practic spre acestea in momentul in care dai click pe stirea de interes.

Tu esti cel care alege daca prin stiri esti informat sau dezinformat, in functie de cum iti alegi sursele din care citesti! Nu uita ca asta poate avea o influenta majora asupra perceptiei pe care o ai asupra lumii in care traiesti, deci nu e ceva ce iti permiti sa tratezi cu indiferenta.