Trei motive pentru care sa incepi niste cursuri de programare

O cariera in sectorul IT este tot ce si-ar dori un tanar din ziua de astazi, iar motivele sunt cat se poate de evidente. In primul rand, in acest domeniu se castiga foarte bine, astfel incat tinerii sa aiba independenta financiara pe care si-o doresc la inceput de drum.

Mai apoi, atunci cand lucrezi la o companie de profil, ai parte de beneficii salariale si pachete de oferte tentante, care pot cuprinde acoperirea cheltuielilor de cazare, transport sau chiar hrana.

Lucruri care, puse cap la cap, tot insumeaza cateva mii bune de lei lunar. Iar daca acest lucru era pana acum un amanunt neglijabil, trebuie sa stii ca majoritatea echipelor de lucratori in domeniul IT sunt compuse din oameni tineri, de varsta ta, alaturi de care vei putea gasi usor colaborare si legare de prietenii.

In topul veniturilor financiare

Este drept, primul motiv pentru care cei mai multi dintre noi ne gandim la o cariera in IT tine de ratiunile financiare. Pachetele financiare din acest domeniu pot ajunge si la cateva mii de euro lunar, insa pentru aceasta este necesar sa fii foarte bine pregatit.

De obicei, aleg aceasta cale cei care au terminat o facultate de profil, unde se fac cursuri de programare pe parcursul intregului ciclu de invatamant.

Insa, pentru cei care au studiat alte domenii, exista posibilitatea optarii pentru niste cursuri programare in sistem privat. Acestea vor fi oferite de persoane tinere si bine pregatite, astfel incat sa fii la curent cu notiunile de baza in acest domeniu complex.

Mai mult, atunci cand optezi pentru astfel de cursuri programare acreditate, trebuie sa tii cont si de cerintele de pe piata muncii. Indrumatorii de curs iti vor prezenta cele mai avantajoase oferte, astfel incat sa poti alege dintre multiplele stagii de curs in Web Design, programare web, Java script, C++ sau C#.net.

Perspective de angajare

In ceea ce priveste sansele de angajare, trebuie spus doar ca cererea de forta de munca calificata in acest domeniu este foarte mare. Iar in ciuda miilor de absolventi care termina anual facultatile de Informatica sau Telecomunicatii, cererea este una in crestere, in toate marile orase ale tarii.

Dincolo de capitala, zona de Vest a tarii, precum Clujul, Oradea sau Aradul, reprezinta un adevarat magnet pentru investitori si pentru specialistii in IT. Salariile atractive sunt deja comparabile cu ceea ce se ofera peste hotare, iar conditiile pentru angajare sunt si ele pe masura.

Dincolo de aceasta insa, atunci cand optezi pentru cursuri programare, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt acreditate, astfel incat diploma primita la absolvire sa fie luata in calcul de catre angajatori. Poti sa vezi aici toate cursurile Fasttrackit.org.